Vegetale între recoltare și consum
Nevoia de cunoaștere a consumatorilor și specialiștilor poate fi cheia rezolvării unor probleme de producție industrială, de consum și de igienă a alimentației umane. Plantele cu potențialul lor uimitor au fost primele consumate de om. În tendința de a avea vegetale în meniu tot timpul anului se recomandă păstrarea acestora în condiții speciale. În studii de documentare și experimentale, pe baza reperelor bibliografice de referință și actuale, grafice imagini relevante, tabele, compoziții originale și formule de calcul sunt prezentate elemente despre momentul recoltării, gradul de maturare, perisabilitate, metode și instrumente de aprecierera calității vegetalelor recoltate, baza țesutului vegetal, celula, compoziția chimică și transformările substanțelor în timpul păstrării după recoltare. Procesele fiziologice postrecoltare sunt cheia transformărilor către maturare, degradare și stabilirea unor variabile care influențează parametri de păstrare pe termen lung a vegetalelor. Depozitarea postrecoltare oferă indicii despre unele dintre cele mai cultivate și consumate vegetale din lume și anume cartoful și mărul. Tehnica și ingineria industrială au dus la crearea unor depozite moderne cu atmosferă controlată și modificată. Astfel, într-un studiu experimental, s-a dimensionat un sector de păstrare în condiții speciale a merelor și s-a propus elaborarea unor scheme tehnologice de prelucrare a lor pentru consum în stare proaspătă.
Descarcă aici
Additional information
Autor | |
---|---|
Limbă | |
Anul publicării | |
ISBN | 978-606-12-2018-2 |
Reviews
There are no reviews yet.