Schițe pentru Andi Bandi

Dacă spun numele Adrianei Babeți și închid ochii, o văd purtând un costum de bondar, e fotografiată undeva, pe stradă. M-am îndrăgostit brusc de persoana din acel costum de bondar: nici nu știu dacă atunci, pe la începutul anilor 2000, citisem încă ceva de Adriana Babeți. Dar cumva, în această fotografie, am intuit toate elementele care m-au făcut ulterior să-i iubesc literatura: ludic, umor, nebunie, pasiune, livresc.
Elena Vlădăreanu

Mânuind cu aceeași abilitate armele seducției epice și pe cele ale eruditei cercetări academice, Adriana Babeți este și prozatoare, și eseistă scăpărătoare, și profesoară care (prin sensibilitate, străduință și umanitate) a fascinat multe generații de studenți. În 2019, la Gala Premiilor Sofia Nădejde, Adriana Babeți a primit Premiul Special pentru o Literatură fără Granițe pentru că a găsit calea fericitei încrucișări discursive din care proza și eseul au avut numai de câștigat. 
Grațiela Benga

 

Volumul a fost publicat în cadrul proiectului Zilele Sofia Nădejde – ediția a V-a, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Category:

11,00 lei

Additional information

Anul publicării

Format

Limbă

ISBN

978-606-12-1941-4