Planeta mahalalelor

„Majoritatea populației lumii trăiește în sărăcie și este exploatată, deposedată și înfometată. Dar știați deja acest lucru. Marele interes – de fapt, fascinația morbidă – al cărții lui Davis constă în faptul că autorul încearcă să identifice exact cum și de ce majoritatea populației lumii trăiește în prezent în sărăcie, exploatată, deposedată și înfometată […]”.

The Guardian

 

„Un Raymond Chandler al geografiei urbane […]. În Planeta mahalalelor, genul lui Davis este filmul dezastrului global, așa cum a fost regizat de cronicarii sărăciei victoriene: Engels, Booth și Dickens. Dimensiunea mizeriei moderne dezvăluită în strălucitul său studiu îi eclipsează pe predecesorii săi […]. O tragedie excepțională”.

The Independent

 

„În timp ce multe studii de caz au descris ce înseamnă să locuiești într-o favela, basti, kampung, gecekondu sau bidonville, Davis oferă un portret global foarte detaliat. […] Și, în timp ce specialiștii în urbanism s-au concentrat, în discuțiile lor despre mahalale, pe chestiuni legate de spațiu și de utilizarea terenurilor, iar specialiștii în dezvoltare pe problema „economiilor informale” ale acestora, Planeta mahalalelor ne atrage atenția prin faptul că este o sinteză istorică mai amplă a celor două”.

New Left Review

Autor

Category:

35,00 lei

Additional information

Anul publicării

Autor

Traducător

,

Ilustrație copertă

Domeniu fundamental

Colecție

Format

,

ISBN

978-606-12-1982-7

Limbă