Creolizarea modernului. Transilvania la răscrucea imperiilor

Creolizarea modernului este o carte ambițioasă, originală și oportună. În viziunea Manuelei Boatcă și a Ancăi Pârvulescu, Transilvania nu este doar un punct de interes, ci și o metodă, ceea ce face ca analiza lor să fie relevantă pentru studiile literare, culturale și comparatiste.
Christian Moraru
University of North Carolina Greensboro

Această lucrare captivantă și inovatoare sfidează multe granițe geografice și științifice. Prin extinderea conceptului multistratificat de creolizare către periferia europeană, ea interoghează noțiuni critice din gândirea postcolonială și decolonială. Transilvania devine un loc de investigare a interimperialității, fiind astfel legată de proiectele coloniale din Africa, Asia și Caraibe. În acest fel, Transilvania și, prin extensie, Europa Centrală și de Est devin reprezentări elocvente ale periferiei europene și sunt integrate în discuții globale mai ample.
Rhoda Reddock
The University of the West Indies, St. Augustine

Creolizarea modernului este o contribuție remarcabilă la critica literară și la studiile postcoloniale, care intră în dezbateri cheie despre colonialism, naționalism, gen și rasism.
Marius Turda
Oxford Brookes University

42,00 lei

Additional information

Autor

,

Traducător

Format

Limbă

Anul publicării

ISBN

978-606-12-1978-0

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Creolizarea modernului. Transilvania la răscrucea imperiilor”