Out of stock

Pachet Respirație & Z9Magazine 2/2021

Pachet promoțional format din Z9Magazine 2/2021 și Respirație de Franco ‘Bifo’ Berardi, disponibil în ediție limitată (50 pachete).

 

Despre Z9Magazine 2/2021:

Numărul de față cuprinde traduceri ale unor studii critice și eseuri, proză scurtă, poezie și ilustrații. În timp ce textele din prima parte încearcă să ofere un cadru teoretic interdisciplinar de înțelegere a migrației, printr-o lectură politică, socială, ecologică, economică și culturală a fenomenelor de migrație, partea a doua – poezie și partea a treia – selecția de proză scurtă, alături de ilustrațiile artistei Tuan Nini, aduc aici experiența directă a migrantului. Ele relevă nu o figură colectivă, sumă a părților sale, ci una care se așază, ca de fiecare dată, în alt punct de observație. – Ilinca Pop, Ruxandra Gîdei, Cătălina Stanislav

Texte critice și eseuri de Chimamanda Ngozi Adichie, Gloria E. Anzaldúa, Nishat Awan, Linda Basch, Cristina Blanc-Szanton, Rosi Braidotti, Maria Lugones, Edward W. Said, Nina Glick Schiller, Zadie Smith.

Poeme de Mary Jean Chan, Kayo Chingonyi, Xiao Yue Shan, Solmaz Sharif, Raed Wahesh.

Proze de Leila Abouela, Philip Ó Ceallaigh, Akwaeke Emezi, Dina Nayeri, Xuan Juliana Wang.

 

Despre Respirație de Franco ‘Bifo’ Berardi:

„În această nouă carte, care e dedicată condiției noastre contemporane de irespirabilitate, mă întorc la metafora poeziei ca unic mod de a scăpa de sufocare. Puterea se bazează astăzi pe relațiile abstracte dintre entități numerice. În timp ce sfera finanțelor este condusă de algoritmii care conectează fractalii muncii precare, sfera vieții este invadată de fluxuri ale haosului care paralizează corpul social și înăbușă respirația până la sufocare. Nu există nicio scăpare politică din capcana asta: numai poezia, ca exces al câmpului semiotic, poate reactiva respirația. Numai poezia ne poate ghida prin apocalipsa care a izbucnit deja, ca efect al deceniilor de absolutism financiar. Numai poezia poate alina suferința din mintea inginerului și din mintea poetului, încercând să inverseze strânsoarea sferei financiare din jurul limbajului.”

Franco ‘Bifo’ Berardi

Category:

33,00 lei

Out of stock

Additional information

Anul publicării